FENERLEAKS

Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır!

LÜTFİ ARIBOĞAN “EFSANESİ”NİN BAŞLANGICI

with one comment

Aziz Yıldırım/Fenerbahçe – Lütfi Arıboğan ilişkisi/çelişkisi aslında 2005 yılına kadar gidiyor. Kısaca özetleyelim…

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun özerk yapıya kavuştuktan sonraki ilk Olağan Genel Kurulu 5 Ocak 2005 tarihinde yapıldı. Dört yıl süreyle TBF başkanı olabilmek için iki aday yarışıyordu: Turgay Demirel ve Lütfi Arıboğan.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Turgay Demirel’i destekleyerek, belki de Demirel’in başkanlık koltuğuna oturmasında en büyük rolü oynadı, zira Demirel seçimi 85-82 gibi az bir farkla kazandı.

İlginçtir, koca futbol camiası, kendi içinden birisini bulamayıp, TBF şeçimlerinden on gün sonra basketbol kökenli Lütfi Arıboğan’ı yönetim kademesine almaya karar verdi. Üstelik de ona ne ünvan vereceklerini dahi bilmiyorlardı başlangıçta:

Federasyonu, göreve getirmeye hazırlandığı Lutfi Arıboğan’a unvan arıyor. Başkan Levent Bıçakcı tarafından genel sekreterlik teklif edilen Arıboğan’ın, genel koordinatör mü yoksa icranın başı mı olacağı tartışma konusu oldu. Arıboğan’ın, 13 yıldır genel sekreterlik görevini yürüten Aydın Torunoğlu’nun yerine getirilmek istenmesine ise bazı yöneticiler karşı çıktı.

17 Ocak 2005 tarihinde Lütfi Arıboğan TFF Genel Sekreterliği görevine atandı. Ancak Futbol Federasyonu’nun, Arıboğan’ın genel sekreterlik görevine getirilmesiyle ilgili alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmadığı, federasyonun bu işlemi medyaya duyurmadan önce, atama kararını yönetim kurulu üyelerine imzalatmak için birer faks çektiği, bazı yönetim kurulu üyelerinin kendilerine danışılmadan alınan bu karara tepki gösterdiği iddia edildi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Arıboğan’ın atamasına sert tepki gösterdi ve Kulüpler Birliği Vakfı’ndan çekilmeyi düşündüğünü vakıf başkanı İlhan Cavcav’a iletti.

20 Ocak tarihinde Milliyet Gazetesi’nden Gökhan Töre, Arıboğan ile bir söyleşi yaptı. Arıboğan bu söyleşide kendisini Basketbol Federasyonu başkanlığından eden, TFF Genel Sekreterliği’ne sert tepki veren Aziz Yıldırım için “Açıkçası Aziz bey çok takdir ettiğim spor adamıdır. Benimle ilgili düşüncelerini de bilmiyorum. Basından öğreniyorum” dedi.

İşte Fenerbahçe/Aziz Yıldırım – Lütfi Arıboğan ilişkisinin başlangıcı…
2005’ten 2011’e…
Acaba TBF seçiminin rövanşı mı oynanıyor?


 

Lütfi Arıboğan ile ilgili diğer yazılar:

Lütfi Arıboğan “Cornu’ya dava açacağım” dedi mi?

Lütfi Arıboğan: “58. madde değişmeyecek”

Ünlü Türk Yalanları – 2 : Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden UEFA Men Etti

Written by kesinofsayt

07 Şubat 2012 00:15

Bir Yanıt

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Mehmet Ali Aydınlar döneminin Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri olan Lutfi Arıboğan, özellikle Fenerbahçemizin 5 Ocak 2005′deki Türkiye Basketbol Federasyonu seçimlerinde kendisine karşı Turgay Demirel’i desteklediğinden beri yakından tanıdığımız bir isim. (https://fenerleaks.wordpress.com/2012/02/07/lutfi-aribogan-efsanesinin-baslangici/) […]


Yorum bırakın